/ iStock/Getty Images
В света съществуват многобройни митове на тема фитнес и сваляне на килограми. Някои от тях не почиват на конкретни факти, но въпреки това проявяват завидна устойчивост. В действителност те даже пречат на отслабването.

Пред германското издание „Фокус” фитнес-инструкторът Йозгюр Гюнеш разказва за трите най-разпространени погрешни виждания по този въпрос:

noВъглехидрати вечерно време водят до напълняване

На организма му е все едно, по кое време каква точно храна получава. За отслабването е важно да не се яде повече, отколкото ви е необходимо, затова трябва да сте наясно със състоянието на собствения си метаболизъм.

noМазнините водят до затлъстяване

Който иска да стопи мазнини, не трябва да се лишава от мазнини в храната си. Напротив - трябва да приемате достатъчно полезни мазнини. Такива има в ядките и рибата, например. Само така може да съществува правилна обмяна на веществата, което е от значение, ако искате да отслабнете.

noКоремните преси правят „плочки”

Правенето само на коремни преси не водят до образуването на „плочки” на корема. В действителност коремните мускули ще станат видими едва тогава, когато намалее цялостният обем на мазнини в тялото. Такъв резултат може да се постигне само след упорити и редовни тренировки, съчетани със здравословно и разумно хранене.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА