Има много любопитни истории за чужди обекти, попаднали в човешкото тяло. Те са били откривани случайно при рентгенови снимки или хирургически интервенции. Вижте 5 от най-чудноватите неща, намерени в човешкото тяло:

1. 650 долара на стотинки

През 2002 г. 62-годишен французин бил приет в болница с ужасяващи болки в стомаха. След рентгеновата снимка изумените лекари открили истинска съкровищница в стомаха му. В корема на мъжа имало 350 монети на стойност около 650 долара, както и колекция от колиета. След операцията „коремното съкровище“ било претеглено и достигнало размера на боулинг топка. Това е доста екстремен начин да се спестяват пари, като за начало опитайте с буркан на нощното шкафче, а после потърсете банка.

Десет напълно безполезни части на човешкото тяло (ВИДЕО)

2. Червей в мозъка

Розмари Алверез била само на 37 години, когато получила ужасяващата новина, че има смъртоносен тумор в мозъка. Състоянието ѝ бързо започнало да се влошава и тя загубила способността да се храни и да пази равновесие. По време на животоспасяващата операция, която последвала, лекарят открил, че опасният тумор в мозъка на жената всъщност е червей, сгушен в черепа ѝ. Благодарение на бързата намеса, лекарят отстранил натрапника.

Установиха най-непривлекателната част от човешкото тяло

3. Живи жаби и плъхове

Янг Дингкай от югоизточен Китай прекарал последните 40 години в поглъщане на живи жаби и плъхове. Той твърдял, че това му помогнало да няма чревни проблеми и го накарало да се втали.  Възхитен от резултатите, той споделил с всички: „След месец ядене на живи жаби, стомашните ми болки и кашлица напълно изчезнаха.“. Не ви препоръчваме да опитвате диетата китаеца.

4. Тапа в черепа

Възрастна жена през 1846 г. решила сама да излекува малка дупка в небцето си, като я запушила със саморъчна тапа. Тя била направена от корк и тиксо. Вместо да оправи проблема тапата причинила още по-голямо разширение на дупката, принуждавайки жената да уголемява тапата с още тиксо, което пък разширило дупката още повече. Този порочен кръг продължил, докато всичките зъби на възрастната дама паднали, а тапата завинаги останала в черепа ѝ.

Пет любопитни неща, които не знаете за себе си

5. Боеприпаси

65-годишен ветеран от Втората световна война решил да лекува хемороидите си със зареден снаряд. Това, разбира се, го вкарало в болница, където докторът е трябвало да извика отряд, за да обезвреди снаряда, преди да бъде изпълнена процедурата по премахването.