/ iStock/Getty Images
На пръв поглед е трудно да свържем образите на звездите от киното и шоубизнеса с религиозна тематика и храмове, но за някои от тях религията не е просто дума. Представяме ви най-религиозните звезди:

1. Орландо Блум – актьорът приема будизма на 19 години след травма на гръбначния стълб. Приятел го посвещава в тайните на източната философия и му обяснява основите на тази религия. Посещение в будистки манастир възхитило бъдещият актьор и променило живота му завинаги. Орландо Блум твърди, че вярата му помага да определя жизнените си приоритети и да намира вътрешна хармония. Будизмът помага на актьора в кариерата, дава му възможност да израсте духовно и го предпазва от „звездомания".

Gulliver/Getty Images

2. Марк Уолбърг – в младите си години актьорът води бурен нощен живот, но в зряла възраст става ревностен католик и примерен баща. В интервю звездата признава, че религията се е превърнала за него в неотменна част от живота. Той ежедневно чете молитви и преди да приеме роля, се съветва със своя изповедник и духовен наставник.

Gulliver/Getty Images

3. Том Круз – през 90-те години Том Круз става активист на сциентоложкото движение. С тази религия го запознава първата му съпруга, Мими Роджърс. През 2016 г. той продава жилището си в САЩ и купува имот във Великобритания с цел да създаде сциентоложка църква в Европа.

Gulliver/Getty Images

4. Дензъл Уошингтън – ражда се в семейство на свещеник и всеки ден намира време да прочете нещо от Библията. Той е предан последовател на Петдесятната Божия църква. В младостта си се замисля дали самият той да не стане свещеник като баща си, но избира актьорското поприще, за да може да проповядва на милиони хора по света.

Gulliver/Getty Images

5. Аштън Къчър – бившата му съпруга Деми Мур го запознала с Кабала. Къчър разказва, че религията му помага да намери изход от трудни ситуации, както и отговорите на важни въпроси. Той от своя страна запознал новата си жена Мила Кунис с кабалистичното учение.

Gulliver/Getty Images

БГНЕС