Топ 10 на най-честите поводи за спор по време на ваканция
Топ 10 на най-честите поводи за спор по време на ваканция / снимка: sxc.hu

79% от двойките имат най-малко два големи конфликта по време на ваканция, а други 62% казват, че се карат ежедневно, сочи изследване на британския сайт Latedeals.co.uk.

Общоизвестно е, че очите на мъжете шарят непрекъснато, поради което не е изненадващо, че това е причината за най-много спорове между партньорите. На второ място е желанието на мъжете да ходят и да правят нещо, докато жените предпочитат да се излежават. На трето място са споровете къде да се яде и пие по време на ваканция.

Шофирането причинява доста караници у дома, така че не е изненадващо, че разчитането на картата и карането попадат на четвърто място в топ десет на най-честите причини за караници по време на ваканция. Вземането на прекалено малко багаж от мъжете и на прекалено много от жените е друг чест повод за спорове в двойката.

Ваканциите обикновено са време за по-лежерно облекло, но въпреки това жените отделят прекалено много време да се гласят за вечеря. Това е седмият най-чест повод за скандали между влюбените.

Парите също причиняват немалко конфликти в двойката, поради което осмата най-честа причина за спор е колко пари се харчат. Десетата причина пък е колко валута да бъде обменена и къде. Преди това се нареждат караниците за пристигането навреме на летището.

"Всеки има собствена представа за идеалната почивка и когато тези идеали не съвпадат, могат да настъпят разриви. Шокиращо е колко много двойки се карат по време на почивка в чужбина. Решението на проблема е да се търси компромис, например намирането на курорти, които предлагат разнообразни дейности, отговарящи на всички вкусове, така че никой да не се чувства неудовлетворен", казва представителят на Latedeals Калъм Макдоналд. (БГНЕС)