/ Gulliver/Getty Images
Любимците на филмовата и телевизионна публика - актьорът и двукратен носител на „Оскар“ Том Ханкс и водещата на ток шоу Елън де Дженерис, бяха удостоени с почетни отличия на състоялата се в Бевърли хилс 77-ма церемония за наградите „Златен глобус“, предаде АП.

Големите победители на наградите „Златен глобус“ (СНИМКИ/ВИДЕО)

Ханкс получи приза „Сесил Б. Демил“ за приноса си към филмовата индустрия, а Де Дженерис - еквивалента му „Каръл Бърнет“ за телевизионни постижения
. Отличията им бяха връчени съответно от Чарлийз Терон и Кейт Маккинън.

Gulliver/Getty Images

Приемайки почетния приз, 63-годишният Том Ханкс нееднократно пророни сълзи. Двукратният носител на „Оскар“ обясни емоционалното си състояние с настинка.

Смели цветове и дълбоки деколтета на Златните глобуси (ГАЛЕРИЯ)

С особено вълнение актьорът се обърна към съпругата си, актрисата Рита Уилсън, и децата си. Ханкс не скри, че се чувства благословен с такова семейство. „Не мога да опиша колко много означава любовта ви за мен“, сподели просълзеният актьор.

Gulliver/Getty Images

Том Ханкс не пропусна да изброи и имената на свои колеги - Мерил Стрийп, Дензъл Уошингтън, Мег Райън, Сали Фийлд, от които е „откраднал“ по нещо по време на съвместната им работа и благодарение на чийто пример е станал по-добър. Актьорът изрази благодарност и към режисьорите, с които е работил.

Истории от реалния живот превзеха Златните глобуси

Актьорът е носител на четири награди „Златен глобус“ и два „Оскар“-а. Таза година той беше номиниран за награда на Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд за ролята на Мистър Роджърс в биографичния филм „Хубав ден в квартала“.

Gulliver/Getty Images

Представяйки Елън де Дженерис - носителката на почетния приз „Каръл Бърнет“, Кейт Маккинън заяви: „Тя рискува целия си живот и кариерата си, за да каже истината. Това й костваше доста страдания“.
 
Де Дженерис е сред първите изтъкнати знаменитости, разкрили хомосексуалната си ориентация. „Разбира се, нагласите се променят, но това е само защото храбри хора като Елън скачат в огъня, за да го постигнат“, допълни Маккинън. Водещата е носителка на многобройни награди, сред които „Еми“, „Изборът на публиката“, „Изборът на тийнейджърите“.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА