/ Gulliver/Getty Images
Истории от реалния живот превзеха телевизионните отличия за „Златен глобус“, като превъплъщението на Оливия Колман като кралица Елизабет Втора, превръщането на Мишел Уилямс в ролята на звездата от „Бродуей“ Гуен Върдън и драмата за ядрена катастрофа "Чернобил" спечелиха топ отличия.

Проблемите в реалния свят също намериха своя път в церемонията в неделя. Приемайки наградата за най-добра актриса за минисериала „Fosse / Verdon“, Уилямс направи аборта и правата на жените централната тема на своите думи.

Големите победители на наградите „Златен глобус“ (СНИМКИ/ВИДЕО)

Актрисата заяви, че нейната грижа не би била възможна, „без да използва правото на жените да избират. Да избере кога да има деца и с кого“, добавяйки: „когато дойде време да гласувате, моля, направете това в свой собствен интерес. Това е, което мъжете правят от години“.

Ръсел Кроу, почетен за представянето си на архитекта на Fox News Роджър Ейлс в мини телевизионния сериал „Решаващият глас“, доведе катастрофалните пожари в Австралия на шоуто на наградите от хиляди километри. Кроу не присъства, защото "той защитава семейството си от опустошителните горски пожари", заяви водещата Дженифър Анистън, която прочете изявление от него.

Дженифър Анистън
Gulliver/Getty Images

"Не се заблуждавайте, трагедията, която се развива в Австралия, се основава на изменението на климата", каза Кроу, призовавайки "за уважение към нашата планета за невероятното място, което е. По този начин всички имаме бъдеще."

Смели цветове и дълбоки деколтета на Златните глобуси (ГАЛЕРИЯ)

Оливия Колман спечели „Златен глобус“ за представянето си като британския монарх Елизабет II в „Короната“, след като поиска „Оскар“ през 2019 г. за ролята на английска владетелка от 18-ти век Ан във „Фаворитът“.

Оливия Колман
Gulliver/Getty Images

"Казах, че имам пари за това да не се случи. През последната година имам чувството, че живея живота на някой друг. Сега имам чувството, че определено съм спечелила нечия друга награда", каза Колман, която наследи Клер Фой като кралица Елизабет в последния сезон на поредицата.

Чернобил“, който драматизира опустошителната ядрена авария в тогавашната съветска република Украйна, беше отличен като най-добър мини сериал, като актьорът Стелан Скарсгорд бе определен за най-добър актьор в поддържаща роля в сериал, мини сериал или телевизионен филм.

Патриша Аркет спечели награда за най-добрата поддържаща награда за „Законът“, основана на истинско престъпление.

Патриша Аркет
Gulliver/Getty Images

Fleabag“, която доминира миналата есен при наградите „Еми“, бе отличен като най-добър комедиен сериал, а Фийби Уолър-Бридж беше определена за добъра актриса в комедиен или минисериал.

Мрежите за разпространение, включително домакинът Globes NBC, нямаха шанс: всички те бяха изключени от номинациите в безпрецедентен знак за преминаване на малкия екран към кабелните мрежи.

Нарастващият брой стрийминг платформи, включително Apple и Disney Plus, доминират. Но докато стриймърите се представиха добре с "Короната" на Netflix и "Fleabag" на Amazon, те не не успяха да изключат кабелни състезатели, включително "Fosse / Verson" на FX и "Succession" на HBO.

Златен глобус
Gulliver/Getty Images

Рами Юсеф спечели трофея за най-добър актьор в мюзикъл или комедия за „Рами“, сериал за арабско-американско и мюсюлманско семейство в Ню Джърси.

"Знам, че вие не сте виждали моето шоу", каза той с пренебрежение към самия себе си пред пълната със знаменитости зала и добави: "Което означава много да бъдеш признат на това ниво."

Златен глобус
Gulliver/Getty Images

"Succession“, за медийна империя, белязана от семейни вътрешни борби, спечели наградата за най-добър драматичен сериал. Брайън Кокс, който играе ролята на патриарха на фамилията, беше отличен като най-добър актьор.

"Искам да се извиня на своите колеги, номинирани за спечелването на това. Съжалявам... Никога не съм мислил, че това някога ще ми се случи", заяви актьорът-ветеран.

Вижте пълния списък на носителите на Златен глобус в 11-те телевизионни категории:

chess rookНай-добър драматичен сериал – "Наследници"

chess rookНай-добър комедиен сериал – "Fleabag"

chess rookНай-добър лимитиран сериал или телевизионен филм – "Чернобил"

chess rookНай-добър актьор в драматичен сериал - Брайън Кокс за "Наследници"

chess rookНай-добра актриса в драматичен сериал - Оливия Колман за "Короната"

chess rookНай-добър актьор в комедиен сериал - Рами Юсеф за "Рами"

chess rookНай-добра актриса в комедиен сериал - Фийби Уолър-Бридж за Fleabag

chess rookНай-добър актьор в лимитиран сериал - Ръсел Кроул в "Решаващият глас"

chess rookНай-добра актриса в лимитиран сериал - Мишел Уилямс за "Фос/Върдън"

chess rookНай-добър поддържащ актьор в сериал - Стелан Скарсгорд за "Чернобил"

chess rookНай-добра поддържаща актриса в сериал - Патриша Аркет в "Деянието"

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БГНЕС