/ Gulliver/Getty Images
Създателите на хитовата фентъзи поредица "Игра на тронове" Дейвид Бениоф и Ди Би Уайс се отказаха от работата си над планираната трилогия от вселената на "Междузвездни войни", за да се съсредоточат върху проектите си за стрийминг платформата Нетфликс, съобщи Контактмюзик.

"Обичаме "Междузвездни войни". Когато Джордж Лукас създаде сагата, създаде и нас. Да говорим за филмите с него и с настоящия екип на "Междузвездни войни" беше възможност, каквато се предоставя веднъж в живота. Завинаги ще останем задължени на сагата, която промени всичко. Денят обаче има само 24 часа и за нас ще бъде непосилно да се справим едновременно с "Междузвездни войни" и проектите ни за Нетфликс. Затова със съжаление се отказваме от работата си над сагата", се посочва в изявлението, направено от Бениоф и Уайс.

Нов филм за „Междузвездни войни“ на хоризонта


Президентката на "Лукасфилм" Катлийн Кенеди на свой ред похвали двамата творци, заявявайки, че студиото с готовност ще ги приеме, ако в бъдеще решат да се завърнат.

"Дейвид Бениоф и Ди Би Уайс са невероятни разказвачи. Надяваме се отново да ги включим в приключението "Междузвездни войни", когато натоварените им графици позволят", заяви Кенеди.

През февруари миналата година беше съобщено, че Бениоф и Уайс ще напишат сценария и ще продуцират три филма от култовата вселена, отделно от сагата за семейство Скайуокър, която ще приключи през декември с деветия епизод "Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър".

„Игра на тронове“ спечели награда „Еми“ за най-добър драматичен сериал (ГАЛЕРИЯ)

Филмите, които по план трябва да излязат на екран през 2022, 2024 и 2026 г., са отделни и от предстояща поредица, поверена на Райън Джонсън, който режисира осмия епизод от сагата "Междузвездни войни: Последните джедаи".

Все още се знае малко над какви проекти ще работят Дейвид Бениоф и Ди Би Уайс за стрийминг платформата Нетфликс.
БТА