Стратегията на Джокондата е печеливша в любовта
Стратегията на Джокондата е печеливша в любовта / netinfo
Кое е по-добре в една връзка между мъж и жена – да му казваш винаги „да“, да му казваш винаги „не“ или да се цупиш, пита в новия си брой италианското женско списание „Велвет“.

Според неговите експерти най-печеливша за жените е т.нар. стратегия на Джокондата, която се изразява в неутрален поглед, последван от помирение. Те допълват, че колкото една жена е по-отстъпчива и мекушава в отношението си с мъжа, толкова той се превръща в по-нахален. Обратното – колкото една жена е по-твърда и казва винаги „Не, любов моя!“, толкова той става все по-отстъпчив. Или с други думи, важи старото правило, че ако го гониш, ще ти бяга, ако му бягаш, ще те гони. Особено добре действа обаче стратегията на „нацупената муцуна“, съветват експертите на „Велвет“, цитирана от БГНЕС.

Ако винаги сте усмихната и нежна с него, то достатъчно е само да поставите устните си в нормално хоризонтално положение, за да го накарате да си помисли, че сте му сърдита за нещо. Това моментално ще го превърне в загрижен мъж, който ще се стреми да ви обсипе с ласки. Това е т.нар. стратегия на Джокондата, при която изражението на лицето ви трябва да добие абсолютно неутрален вид. Или с други думи, трябва да сте нито усмихната, нито намръщена, а просто загадъчна. Тази мистериозност на изражението ви ще бъде интерпретирана според душевното състояние на мъжа отсреща ви, допълва списанието.