Спомина се кучето на Джордж Буш – Барни
Спомина се кучето на Джордж Буш – Барни / снимки: Reuters

На 12 и половина години почина бившето първо куче на САЩ - шотландският териер Барни на президента Джордж У. Буш, съобщи "Далас нюз", цитиран от БГНЕС. Кучето се споминало от лимфома.

Буш съобщи за кончината на "един малък наш приятел". "След 12,5 г. живот тялото му не успя да се пребори с болестта", добави бившият президент. Той припомни, че Барни е бил до него през двата му мандата в Белия дом и показа маслен портрет, който самият той е направил на четириногия си любимец. С чувство на тъжен хумор Буш допълни, че Барни никога не говорел за политика, поради което бил винаги доверен приятел.

Барни е роден на 20 септември 2000 г. и има сериозно родословно дърво. Освен всичко друго, той имаше своя секция в официалната страница на Белия дом по време на управлението на Буш. Териерът охранявал южната морава на Белия дом все едно е опитен агент от Сикрет сървис. Една от проявите му в тази област е случаят, когато захапал за ръката акредитиран към Белия дом репортер, който се приближил опасно близо до Буш. Любимо занимание на многобройните му почитатели от администрацията била да крият лакомства из западното крило на Белия дом, които Барни откривал безпогрешно.

Спомина се кучето на Джордж Буш  Барни
netinfo