Брус Спрингстийн
Брус Спрингстийн / Gulliver/Getty Images
Легендарният музикант Брус Спрингстийн е бил арестуван за шофиране в нетрезво състояние преди близо три месеца в национален парк в Ню Джърси, САЩ, което накара производителите на "Джип" да спрат реклама с негово участие, показана на Супербоул, предаде Асошиейтед прес.

Спрингстийн е бил задържан на 14 ноември миналата година в парк с ограничен достъп в родния му щат Ню Джърси, потвърждават от Службата на националните паркове в САЩ.

Седемдесет и една годишният Брус Спрингстийн e обвинен в шофиране под въздействието на алкохол, безразсъдно шофиране и консумация на алкохол в затворена зона. Посочва се, че музикантът е сътрудничил в процеса.Според сайта за знаменитости Ти Ем Зи Спрингстийн ще трябва да се яви в съда "през следващите няколко седмици".
Новината за ареста на Брус Спрингстийн идва след скорошната му изява на церемонията по встъпване в длъжност на президента Джо Байдън, на която изпълни "Land of Hope and Dreams".

В неделя на Супербоул беше излъчена реклама на "Джип" с участието на легендарния музикант. След съобщението за ареста на Спрингстийн от компанията-производител направиха изявление, в което се посочва, че не могат да коментират въпроса, но считат за уместно да спрат рекламата до изясняването на фактите.
БТА