Зимният парк в Харбин, известен със суровите си студове, е привлякъл над 1 милион посетители от отварянето си на 23 декември 2018 г.
Зимният парк в Харбин, известен със суровите си студове, е привлякъл над 1 милион посетители от отварянето си на 23 декември 2018 г. / БГНЕС
Снежните и ледени фигури, изваяни от близо 10 000 творци в китайския град Харбин, се разтопиха по време на необичайно топлото време. Това доведе до най-ранното досега затваряне на основната изложбена зона в рамките на прочутия Международен зимен фестивал на снега и леда, предаде Ройтерс.

Откриването на най-големия фестивал за ледени скулптури в Китай (ВИДЕО)
 
Заради високите температури по време най-топлата зимна седмица в Северен Китай се наложи изложбената зона Ice And Snow World да бъде затворена - над 10 дни по-рано от планираното.
"Положението е кризисно", казва представител на атракциона, допълвайки, че той е бил затворен от съображения за сигурност заради топенето на скулптурите от лед и сняг.

Смайващо ледено царство в Харбин (СНИМКИ)
 
Зимният парк в Харбин - град в североизточната част на Китай, известен със суровите си студове, е привлякъл над 1 милион посетители от отварянето си на 23 декември миналата година.
Част от посетителите, платили да видят ледени копия на Колизеума и Миланската катедрала, не крият разочарованието си от ранното затваряне.
 
Миналата година паркът беше затворен на 10 март, припомня агенцията.

Приказки от сняг и лед в Харбин (СНИМКИ)
 
Леденият фестивал в Харбин всяка година привлича милиони посетители от цял свят и е ключов източник на приходи от туризъм за града, "заключен" във вътрешността на провинция Хейлунцзян.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА