„Смешниците” подгряват човека с 10 000 гласа Майкъл Уинслоу
„Смешниците” подгряват човека с 10 000 гласа Майкъл Уинслоу / БГНЕС
„Смешниците” подгряват човека с 10 000 гласа Майкъл Уинслоу
71121
„Смешниците” подгряват човека с 10 000 гласа Майкъл Уинслоу
  • „Смешниците” подгряват човека с 10 000 гласа Майкъл Уинслоу

Българските комици от стендъп групата „Смешниците" ще подгряват шоуто на човека с 10 000 гласа Майкъл Уинслоу. Звездата от „ Полицейска академия" ще разсмее българската публика на 20 март от 20 часа в зала 3 на НДК. Българските момчета обещават 45-минутно забавление на световно ниво. Пред Дарик Борислав Стефанов и Боги Бейков от групата заявиха, че срещата им с един от най-смешните хора в света е сбъдната мечта.

На 20 март в зала 3 на НДК заедно със световноизвестния комик Майкъл Уинслоу на сцената ще излязат четиримата комици от стендъп групата "Смешниците" Борислав Стефанов, Боги Бейков, Васил Ножаров и Иван Кирков. Младите комедийни таланти все още нямат собствена сцена и обикновено изнасят представления в столични барове.

Борислав Стефанов споделя, хората се разсмиват по-лесно, когато са в приятна компания и с питие:

То е „барово" изкуство. Излизаш, говориш на леко подпийнали хора, което много важно, за да се получи всичко. Разсмиваш ги, те понякога ти отвръщат. Може да им хареса, може и да не им хареса. В идеалния случай става един диалог".

Боги Бейков от две години е част от „Смешниците". Той допълва, че политическите и социални теми са сред основните в представленията им:

Важно е да открием темата, която е интересна на хората и за която те си мислят, и по този начин да ги заинтригуваме".

Боби Стефанов признава , че срещата с Майкъл Уинслоу е сбъдната мечта за младите комици:

Майкъл Уинслоу е един уникален комик, който разсмива чрез звукови ефекти най-вече. Наричат го Човека на 10 000 гласа. Трудно е да го чуеш и да повярваш, че този човек прави всичко това само с устата си".

Според Боги Бейков на този етап стендъп комедията у нас може да се практикува като хоби, тъй като все още няма сцени, предназначени само за това изкуство:

Все още сме на етап, който е много по-хоби ориентиран, защото все още я няма тази инфраструктура. Нямаме, да речем, някакъв комедиен бар, в който да има само комедия, както е в САЩ или Великобритания например. Докато не стане това у нас, едва ли може да се говори за възможността някой да се отдаде професионално на стендъпа в България. Засега е все още едно много хубаво хоби и готино развлечение".

Младежите допълват, че не искат да се определят като актьори, а просто като хора, които обичат да разсмиват публиката.