/ iStock/Getty Images
Гледката на слон, който тършува в кухнята, не е кой знае какъв шок за тайландско семейство, тъй като то вече е свикнало с посещенията му, предаде Франс прес.

Вероятно подтикнато от нощен глад, масивното животно успява да провре главата си в кухнята на Китичай Будчан, за да търси храна. В един момент се вижда как слонът вдига найлонова торбичка, пълна с течност, поглежда я за кратко, след което я поставя в устата си, преди видеото да бъде изрязано. Будчан и съпругата му живеят близо до национален парк в Западен Тайланд, край езеро, където дивите слонове често се къпят, когато обикалят джунглата.

Мъжът не е обезпокоен от внушителния бозайник, който често се разхожда из къщите в селото, където похапва, преди да се оттегли и да се върне в джунглата. Слонът всъщност е унищожил кухненската им стена още през май, създавайки концепция за кухня на открито, казва Будчан. Поредното му посещение през уикенда е било единствено с цел да търси храна. Мъжът допълва, че общото правило за справяне с неканените посетители е да не бъдат хранени.

"Когато не получи храна, той си тръгва сам. Не бях притеснен от появата му, тъй като вече съм свикнал", допълва мъжът.

Дивите слонове са често срещани в националните паркове на Тайланд и околните райони, като фермерите от време на време съобщават за инциденти, при които гладни стада изяждат плодови и царевични насаждения.