Шумният секс е полезен, съседите да проявяват търпение
Шумният секс е полезен, съседите да проявяват търпение / ThinkStock/Getty Images

След оплакване на възмутен гражданин, шведският министър на здравеопазването Габриел Викстрьом обясни в Twitter, че шумният секс е по-полезен за здравето от липсата му, така че съседите е добре да проявяват търпение, съобщи ЮПИ.

13 вида секс, които всяка двойка трябва да опита

Недоволен от шумните си съседи швед решил да отнесе оплакването си на високо равнище и се обърнал в Twitter пряко към министъра на здравеопазването: "Вие сте единствената ми надежда: можете ли да забраните рискованите упражнения след 22 ч.?", написал с надежда той.

Шумен секс тормози жители на пловдивски квартал

Отговорът, който получил, обаче не отговорил на очакванията му. "Звучи много добре за тях", написал Викстрьом. „Много е полезно за тяхното, а и за общественото здраве".

Исках да отговоря шеговито, обясни министър Викстрьом, след като туитът му стана вирулентен. Сексът е и политически въпрос. Често говорим за него отрицателно, например свързваме го с изнасилвания или сексуални посегателства . . . но забравяме колко е полезен. Мисля, че е крайно време да започнем да говорим за секса позитивно".

Шумният секс доставя два пъти повече удоволствие

В Швеция не е разрешено да се вдига шум в блоковете след 22 ч. Според министъра на здравеопазването шумният секс трябва да бъде изключен от забраната.

"Мисля, че шведите трябва да правят секс, колкото искат", продължи Викстрьом. „Много шведи казват, че не правят много секс заради стрес и проблеми в службата".

Според министър Викстрьом това е обезпокоително.

Източник: БТА