Щъркел на плажа в Оброз. Кръстиха го Дарко
Щъркел на плажа в Оброз. Кръстиха го Дарко / www.sxc.hu, архив
Щъркел на плажа в Оброз. Кръстиха го Дарко
56159
Щъркел на плажа в Оброз. Кръстиха го Дарко
  • Щъркел на плажа в Оброз. Кръстиха го Дарко

Щъркел предизвика суматоха на плажа в Оброз. В сутрешния блок „Дарик кафе" слушателка разказа, че птицата кацнала на плажа и дори дала на туристите да се приближат и да й дадат храна. В крайна сметка слушателите предложиха щъркелът да бъде кръстен на радиото - Дарко, и пожелаха да носи късмет на България.

Докато слушателите дискутираха в ефира на Дарик актуалните теми от седмицата, от плажа на Обзор се обади жена, която разказа какво се случва: „На плажа в момента има един щъркел. Чужденците се снимат с него, а ние го храним".

Последваха предложения от други слушатели: „Щъркелът да се кръсти Дарко, тъй като по Дарик радио го обявиха - национално радио, национален щъркел".

В края на предаването научихме, че след като плажуващите са го нахранили, щъркелът благополучно отлетял: „Всички хора започнаха да викат „Довиждане", „Aufiderzein" и щъркелът наистина литна противоположно на морето, някъде към гората. Най-вероятно ще си намери приятелите. Целият плаж ръкопляска, защото щъркелът вече нахранен ще литне на юг. Децата подравниха пясъка, написаха му името Дарко и заедно с родителите си стигнаха до извода, че догодина по това време ще дойдат тук. Щъркелът ще го разбере и ще дойде и ще кацне в средата на площадката. Защото е знаел, че те са го нахранили, за да намери приятелите си и да се върне отново тук, на брега на Обзор".