Ще каже ли да Карла Бруни на Никола Саркози?
Ще каже ли да Карла Бруни на Никола Саркози? / снимки: БГНЕС
Във Франция има една стара приказка. Тя гласи, че всеки качествен французин гледа да си намери за жена красавица от Италия. Ако тя е бивша манекенка, още по-добре, продължава приказката французинът Никола Саркози, който за втори път в живота си се влюби в бивш модел.

Родената в Италия Карла Бруни беше една от най-скъпо платените манекенки, преди да се преквалифицира в певица – 7,5 млн. долара на година. Участвала е в ревюта на Кристиан Диор, Пако Рабан, Ив Сен Лоран, Версаче. Целият свят познава лицето й от кориците на списания като „Ел”, „Вог”, „Мари Клер”. През 1994 година една от най-големите френски банки избра Бруни за свои рекламен постер, върху който стоеше изречението: „Най-красивата инвестиция в света”.

С музика Карла Бруни започна да се занимава преди 7 години. Първият й албум е от 2002, досега от него са продадени 2 милиона броя. Вторият, от началото на 2007, макар и да беше рекламиран усилено, по-скоро е неуспешен. Третият е планиран за догодина.

Любовният живот на Карла Бруни винаги е бил интересен за медиите. Говори се, че тя е жената разделила Мик Джагър от Джери Хол. Била е гадже на Ерик Клептън, Кевин Костнър, Доналд Тръмп. Има 6-годишен син от сина на бившия си приятел – писателят Жан-Пол Ентховен.

Бруни е от жените, които си признават, че моногамията не й е присъща. Затова и повече журналисти са безкомпромисни към нея. „Франкфуртер рундшау” написа на първата си страница преди дни: „Какво ще е една колекционерка на мъже без един президент в колекцията си”. „Таймс” излезе със заглавие: „Саркози излиза с известна мъжеядка”.

Колкото до политическите предпочитания на Бруни, в интервю за британския „Сънди Хералд” тя разкрива, че на президентските избори е гласувала за конкурентката на Саркози – социалистката Сеголен Роаял. “Моите родителите винаги са гласували за левицата. Никога не бих гласувала за десницата”, мотивира се бившата манекенка.

Легендата разказва, че Никола Саркози и Карла Блуни са се запознали на вечеря в дома на медийния специалист Жак Сегела. Мнозина разпознават неговия почерк в прословутата разходка на президента и новата му приятелка в „Дисниленд” край Париж.

Във Франция все повече се говори за това, че чрез връзката си с Карла Бруни Никола Саркози се опитва да отвлече вниманието на медиите и от спорната визита във Франция на либийския лидер Муамар Кадафи.

Специалистите по ПР смятат, че президентът съвсем умишлено е решил да превърне личния си живот в тема № 1 за французите - нещо, от което бягат почти всички политици. Тактиката му дотук работи безотказно.

Във Франция има само една тема за обсъждане – дали Карла Бруни ще бъде новата първа дама. Според слухове Саркози вече й е предложил брак. Отговорът и той, и французите очакват след Нова година.