Шиниъд О"Конър
Шиниъд О"Конър / Gulliver/Getty Images
Смъртта на близък приятел подтикна ирландската певица Шиниъд О'Конър да стане медицински асистент и по-късно този месец тя ще премине специално обучение, предаде Контактмюзик.

53-годишната певица ще премине курс по обучение за палиативни грижи (област в здравеопазването, която е фокусирана върху намаляването и превенцията на страданието на пациентите - бел. ред.) по-късно този месец и признава, че травмиращият спомен, който има за деня, в който е починал нейн близък приятел, я е провокирало да смени певческата си кариера с тази на медицински асистент.

По време на участие в телевизионно предаване О'Конър каза: „Подтикна ме най-добрият ми приятел в смена, който почина преди около пет години. Една вечер той ме попита дали ще спя в леглото до него, когато разбере, че умира, и аз му казах, че ще го направя. В крайна сметка бях твърде упрашена, и не го направих".
"Оттогава разбрах, че не мога да оставя никого да умре сам, и знам, че много разочаровах приятеля си".

Певицата, която стана известна с хита „Nothing Compares 2 U“ е решила, че сега е най-подходящият момент да започне обучението си, тъй като няма музикални ангажименти за следващата година поради пандемията от коронавирус, заради която са отменени множество концерти.

"В продължение на години исках да завърша този курс, но така и не можах да намеря време, а сега имам време, тъй като съм свободна от турнета и концерти".

Обучението по палиативни грижи ще отнеме не по-малко от година, но певицата е развълнувана и е готова на всичко, за да получи заветната диплома.
БГНЕС