Сандалите Crocs залепват за ескалатори
Сандалите Crocs залепват за ескалатори / netinfo
Японските власти предупредиха феновете на популярните американски сандали Crocs да внимават, ако не искат да останат залепнали за стъпалата, когато използват есклатори, отбелязва АФП.

Сандалите са голям хит сред децата и младежите заради дизайна си. Те са създадени от гъвкави материали, които лесно прилепват за различни повърхности. В края на август, около 40 души, в по-голямата си част деца, са станали жертва на инциденти на ескалатори, тъй като сандалите ми се заклещвали между две стъпала в момента на движението.

Седем души са пострадали в резултат на това, а останалите просто са останали с повредени обувки. "Молим клиентите да са внимателни", заяви представител на отдела по сигурност на потребителите в японското министерство на икономиката, търговията и индустрията, цитиран от БГНЕС.

"Възможно е в основа на всички инциденти да са материите, от които сандалите са произведени", допълни още той. Същевременно от асоциацията на потребителите посъветваха хората, които носят сандали Crocs да стъпват в средата на стъпалата, за да избягват подобни случки.