/ Gulliver/Getty Images
Принц Джордж, който е трети поред наследник на британския престол след дядо си принц Чарлз и баща си принц Уилям, навършва седем години, предаде Ройтерс.

По този повод в навечерието на рождения му ден от двореца Кенсингтън разпространиха две нови фотографии на малкия принц, заснети по-рано през този месец от майка му, херцогинята на Кембридж Катрин. Публикуването на снимки на трите деца на херцозите на Кембридж, направени от майка им, се превърна в традиция при специални поводи.



Бъдещите монарси: Очарователните принцове и принцеси (ВИДЕО/СНИМКИ)

"За херцога и херцогинята на Кембридж е удоволствие да споделят две нови фотографии на принц Джордж в навечерието на седмия му рожден ден", се посочва в направеното от двореца Кенсингтън изявление, без да се уточнява къде са заснети кадрите.
 
Едната снимка показва усмихнатия принц Джордж с тъмнозелена блуза с яка и спретнато вчесана коса. На другата първородният син на херцозите на Кембридж, отново усмихнат, носи маскировъчна тениска, а косата му е леко разрошена.
 
Принц Джордж Александър Луи се появи на бял свят на 22 юли 2013 г. в частното крило "Линдо" на лондонската болница "Сейнт Мери".

Първата му публична поява се състоя ден по-късно, когато родителите му се появиха на стълбите пред крилото пред огромна тълпа от фотографи и снимачни екипи.

Кралските деца Джордж, Шарлот и Луис разтопиха света с трогателно видео

Малкият принц Джордж се роди на 22 юли 2013 година
Gulliver/Getty Images

В момент, в който заради коронавирусната пандемия възможностите за почивка са ограничени, се очаква принц Джордж да отпразнува седмия си рожден ден у дома.

Миналата година рожденикът посрещна празника си на семейна почивка на карибския остров Мустик.

Кралското семейство сподели непоказвани досега снимки и картичка на принц Джордж
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Thank you everyone for your very kind wishes on The Duke of Cambridge's birthday today! 🎂 🎈

A post shared by Duke and Duchess of Cambridge (@kensingtonroyal) on


Принц Джордж е най-голямото от трите деца на принц Уилям и херцогинята на Кембридж Катрин.
 
Сестра му принцеса Шарлот е на пет години, а брат му принц Луи - на две, припомня агенцията.
 
За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА