В момента те са само деца и тинейджъри, но един ден ще станат крале и кралици и бъдещето на кралските семейства по целия свят ще бъде в техните ръце.  
Вижте кои са очарователните бъдещи монарси на едни от най-известните и влиятелни кралски фамилии по света в канала "Royal News" във vbox7:

Принц Джордж, Великобритания - 6 годишен

Принц Джордж вероятно е най-известния малък кралски наследник. Той е най-големият син на принц Уилям и Кейт Мидълтън - херцог и херцогиня на Кеймбридж. Шестгодишният британски принц е трети по ред наследник на британския престол след дядо си принц Чарлз и баща си. Той е роден на 22 юли 2013 г. и по традиция е кръстен в параклиса на  двореца „Сейнт Джеймс“. Принц Джордж има по-малка сестра – принцеса Шарлот, и по-малък брат - принц Луис.

принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи
Gulliver/Getty Images


Принцеса Естел, Швеция - 8 годишна

Тази млада принцеса е по-голямото дете и единствена дъщеря на престолонаследницата Виктория и принц Даниел, херцог на Вестертланд. Тя е най-голямото внуче на крал Карл XVI Густаф и е втори по ред наследник на шведския трон, след майка си. Принцеса Естел има брат, принц Оскар, който е на три години.

принцеса Естел
Gulliver/Getty Images

Принц Чарлз, Люксембург - новороден

Великият херцог Гийом и великата херцогиня Стефания от Люксембург станаха родители за първи път съвсем наскоро. На 20 май тази година се роди сина им принц Чарлз Жан Филипе Джоузеф Мари Гийом. Той стана втори по ред наследник на престола след баща си и един ден ще стане крал на Люксембург. След раждането му, по-малкият брат на принц Гийом, принц Феликс, от втори стана трети наследник на трона, следван от петгодишната му дъщеря, принцеса Амалия.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

They look so happy!💙

A post shared by Prince Charles of Luxembourg (@princecharlesofluxembourg) on


Принцеса Катарина-Амалия, Холандия - 16 годишна

Тази тинейджърка е наследник на трона на Кралство Нидерландия, състоящо се от държавите Нидерландия, Кюрасао, Аруба и Сейнт Мартен. Принцеса Катарина-Амалия е най-голямото дете на крал Вилем-Александър и кралица Максима. Тя стана първи наследник на престола, когато баща й се възкачи на трона на 30 април 2013 г.

Катарина-Амалия
Gulliver/Getty Images

Принц Жак, Монако - 5 годишен

Принц Жак, е бъдещият наследник на престола на княжество Монако. Той е син на принц Албер II и принцеса Шарлийн. Жак има сестра-близначка, която е втора по ред за наследяване на престола, след брат си, защото се е родила с две минути по-късно от него.

Принц Жак
Gulliver/Getty Images

Принцеса Леонор, Испания - 14 годишна

Тя е по-голямата дъщеря на крал Фелипе VI и кралица Летисия и първи наследник на трона на Испания. Ако Леонор се възкачи на трона, тя ще бъде първата кралица на Испания от 1868 г. насам, когато е приключило управлението на последната испанска кралица Исабела II.

принцеса Леонор
Gulliver/Getty Images

Принцът на драконите, принц Джигме III, Бутан - 4 годишен

Той е първото дете и пряк наследник на крал Джигме Кесар Намгел Вангчук от високопланинското кралство Бутан и съпругата му Джетсун Пема.

Принцеса Ингрид Александра, Норвегия – 16 годишна

Тя е най-голямото дете на престолонаследника Хакон и съпругата му Мете-Марит и е на второ място по ред за наследяване на трона, след баща си. В момента на престола е дядо й крал Харалд V. Очаква се тя да стане вторият женски монарх в историята на Норвегия, след кралица Маргарет, която е управлявала през 15 век.

Ингрид Александра
Gulliver/Getty Images

Принц Мулай Хасан, Мароко – 17 годишен

Принц Мулай Хасан е бъдещият крал на Мароко. Той е най-голямото дете на крал Мохамед VI от Мароко и съпругата му принцеса Лала Салма. Той има по-малка сестра, принцеса Лала Хадиджа.

Принц Кристиан, Дания – 14 годишен

Тийнейджърът е най-голямото дете на престолонаследника Фредерик и съпругата му Мери. Принц Кристиан е роден на 15 октомври 2005 г. в Копенхаген и е по-големият брат на принцеса Изабела и близнаците принц Винсент и принцеса Жозефина. Като внук на кралица Маргрет II, той е втория по ред наследник на датския престол след баща си.

Принц Кристиан
Gulliver/Getty Images

Принцеса Елизабет, Белгия - 18 годишна

Принцеса Елизабет, херцогиня на Брабант, е наследник на белгийския престол. Тя най-голямото дете на крал Филип и кралица Матилде, и стана първи наследник на трона, след като дядо й крал Албер II абдикира в полза на баща й на 21 юли 2013 г.

Принцеса Елизабет
Gulliver/Getty Images