Роджър Уотърс вече е в София за Стената
Роджър Уотърс вече е в София за Стената / Sofia Music Enterprises
Роджър Уотърс вече е в София за Стената
66132
Роджър Уотърс вече е в София за Стената
  • Роджър Уотърс вече е в София за Стената

Броени часове остават до шоуто на Роджър Уотърс в София. На националния стадион "Васил Левски" с пълна сила текат приготовленията за спектакъла му The Wall на 30 август.

На сцената в сектор Г ще бъде издигната огромната Стена, висока 12 метра и широка цели 150 метра, на която ще се прожектира ефектната мултимедия. До сутринта на 30 август ще продължи издигането на Стената - изградена от общо 1000 тухли, които ще бъдат разрушени в края на шоуто.

Роджър Уотърс пристигна тази нощ в България с частния си самолет, веднага след шоуто си в Букурещ, съобщават организаторите от Sofia Music Enterprises. Часове преди концерта той ще се срещне с фенове, които имат шанса да присъстват на репетицията на легендарния музикант от Pink Floyd.

15 български деца ще изпеят заедно с Роджър Уотърс класиката Another Brick in the Wall на концерта в София. Децата са на възраст от 8 до 14 години и са подбрани от различни столични училища, като изрично условие е било да не са професионални певци и танцьори. Репетициите текат от месец, всеки ден по 4 часа.

С децата се срещна Калина Донкова - чуйте в аудио файла какво разказаха те.

Входовете на стадион "Васил Левски" в деня на концерта ще бъдат отворени в 17:30 часа, информират още организаторите. Движението по булевард "Евлоги Георгиев" ще бъде ограничено няколко часа преди това и ще бъде спряно непосредствено преди и след концерта. Очаква се Роджър Уотърс да излезе на сцената около 20:30 часа, като шоуто ще продължи поне два часа и половина.

Повече за шоуто четете в Zar.bg.