„Ридик“ отстъпи на анимацията Самолети у нас
„Ридик“ отстъпи на анимацията Самолети у нас / Gulliver/Getty Images

Анимационният "Самолети" (Planes), направен в триизмерен формат и озвучен на български език, стана най-гледаният филм у нас, сочат обобщените данни от киносалоните у нас, цитирани от БТА. За трите почивни дни на миналия уикенд филмът за самолетчето Дъсти е гледан от 9843 зрители и има 89 253 лева от билетите им.

Другата премиера от миналата седмица - "Ридик" (Riddick), е на втора позиция. Девет години след "Пълен мрак" и "Хрониките на Ридик" екшънът с Вин Дизел зарадва феновете си, като 9861 от тях са го гледали още в първите му три дни на екран, а събраните приходи са 81 771 лева.

"Смърфовете 2" (The Smurfs 2) е на трета позиция. Месец след премиерата му у нас филмът е със 71 045 зрители и 588 817 лева от билети.

"Дърти хлапета 2" (Grown Ups 2) е на четвърта позиция след миналия уикенд. Филмът, в който познатите герои от първата част са вече поостарели, е гледан от общо 7066 зрители и има 69 751 лева от билетите им за десетте дни на екраните у нас.

"Пърси Джаксън и боговете на Олимп: Морето на чудовищата" (Percy Jackson: Sea of Monsters) е пети по ред сред най-гледаните филми у нас. Създаденият по романа на Рик Риърдън филм, който смесва древногръцката митология със съвремеността, е с 19 279 зрители и 192 799 лева приходи след десет дни на екраните.

Комедията "Семейство Милър" (We're the Millers) е на шесто място в топ 10. Вече месец у нас филмът разсмива зрителите с премеждията на дребен наркопласьор в опита му да внесе два тона марихуана в САЩ от Мексико, като до миналия уикенд са го гледали 43 203 зрители и са събрани общо 299 696 лева от билетите им.

"Параноя" (Paranoia) е на седма позиция сред най-гледаните заглавия. Трилърът на познатия повече от комедиите Робърт Лукетич с Гари Олдман, Харисън Форд, Лиъм Хемсуърт и Амбър Хърд, който показва битките между гиганти в ИТ-сектора, е с 9 286 зрители и 67 339 лева от билетите им за десетте дни на екран у нас.

На осма позиция е "Елизиум" (Elysium), който вече месец е на екраните у нас. Филмът с Мат Деймън и Джоди Фостър, показващ Земята в един друг вид след век и половина, е с общо 46 587 зрители и 345 113 лева от билетите им.

Девети е "Реликвите на смъртните: Град от кости" (The Mortal Instruments: City of Bones), създаден по едноименната книга на Касандра Клеър. След 17 дни на екраните у нас филмът е с 16 073 зрители и 108 346 лева приходи.

Триизмерният "One Direction: Това сме ние"(One Direction: This Is Us) е на десета позиция сред най-гледаните филми у нас. След десет дни филмът за момчешката банда, чийто творчески път тръгва от британския Х Factor е със 7357 зрители и 63 508 лева от билетите им след десет дни на екраните у нас.