Риана прие полугола наградата Модна икона
Риана прие полугола наградата Модна икона / Guliver/Getty Images

Правилата в модата съществуват, за да бъдат нарушавани, заяви Риана на годишната церемония за наградите на Съвета на модните дизайнери в САЩ, на която родената в Барбадос певица беше почетена с приза "Модна икона" за 2014 година, предаде Асошиейтед прес.

Провокативният тоалет, с който Риана се яви пред бляскавото множество от представители на модната индустрия, потвърди думите й - украсена с хиляди кристали прозрачна мрежеста рокля, оставяща малко на въображението.

Трофеят беше връчен на Риана от главната редакторка на списание Vogue Ана Уинтър.

Приемайки отличието, певицата говори за произхода си от Барбадос, където не е имала достъп до мода. "За мен модата винаги е била защитен механизъм. С нея можех да компенсирам слабостите си. В модата има правила, но те са за това - да бъдат нарушавани", сподели Риана.

Риана прие полугола наградата "Модна икона"
netinfo
На церемонията в центъра "Линкълн" отличия получиха още Джоузеф Алтузара (награда за дамско облекло), дизайнерите на лейбъла Пъблик скуул (награда за мъжко облекло) и сестрите Ашли и Мери-Кейт Олсън (награда за аксесоари).

Дизайнерът на Dior Раф Симънс беше удостоен с международен приз, а наградата за цялостно творчество беше връчена на Том Форд.

Емоционален момент от церемонията се оказа връчването на приза на учредителите на Бетан Хардисън - бивш модел и собственичка на модна агенция. Хардисън беше представена от Наоми Кембъл, която със задавен глас описа възхищението си от нея.

Сред присъстващите на церемонията бяха новата модна икона на Холивуд - 31-годишната носителка на Оскар Лупита Нионго, и актрисите Блейк Лайвли, Ейми Росъм и Грета Гъруиг.

Източник: БТА