Разследват топмодела Бар Рафаели за укриване на данъци
Разследват топмодела Бар Рафаели за укриване на данъци / снимка: Guliver/Getty Images

Бар Рафаели - един от най-известните и скъпоплатени супермодели в света, е разследвана за укриване на данъци в размер на милиони долари в родината си Израел, предадоха АП и ДПА.

Местни издания съобщават, че в сряда 30-годишната Рафаели е разпитвана от данъчните власти в продължение на 12 часа, след като е била заподозряна в различни форми на укриване на данъци.

Бар Рафаели е в Топ 100 на най-сексапилните жени на 2015 г. (СНИМКИ)

Данъчните обвиняват Бар Рафаели, че не е съобщила за луксозни придобивки като коли, които е получила от автомобилни компании в замяна на реклама, че не е плащала данъци за луксозния си апартамент в Тел Авив, както и че в опит да избегне някои задължения, е подвела властите, че не живее в Израел.

Рафаели, която отрича да е извършила данъчни нарушения, трябва да внесе гаранция от близо 200 000 долара и да координира намеренията си с властите, ако пожелае да пътува извън Израел. В случая е замесена и майката на супермодела.

Бар Рафаели преди имаше проблеми в родината си заради това, че е избегнала задължителната военна служба, но успя да ги разреши, припомня агенцията.

Освен с успешната си кариера, красавицата нашумя и с връзката си с холивудската звезда Леонардо ди Каприо. Понастоящем Бар Рафаели е омъжена за израелски бизнесмен.

Източник: БТА