През ноември и декември 1980 година в източните части на Великобритания са наблюдавани и докладвани множество случки на НЛО. Този период е известен като „Британската НЛО вълна от 1980 година“. В него попадат случаи като: полицейско преследване на НЛО, НЛО, прелетяло над нефтена платформа в Северно море и добре известните случаи на НЛО в крайбрежния район на Източна Англия, край гората Рендълшъм.

Само месец преди събтията в Рендълшъм се случва един от най-впечатляващите случаи на похищения от НЛО във Великобритания.

Това става на 28 ноември 1980 година Тодмордън, Западен Йоркшир. Полицаят Алан Годфри бил нощна смяна и патрулирал в покрайнините на градчето. Бил подаден сигнал от местен фермер за изчезнали крави. Полицаят забелязал масивен, ярко светещ обект на пътя пред него. Обектът имал овална форма и се въртял ниско над пътя.

Алан Годфри се опитал да скицира това, което вижда. Секунди по-късно го заслепила ярка светлина, идваща от обекта и той изпаднал в безсъзнание. По-късно, след като дошъл в съзнание, той видял, че часовникът му бил изостанал с 15 минути.

Професор от Харвард вярва, че извънземните отвличат хора (ВИДЕО)

Когато се върнал със своите колеги, те забелязали, че мястото, над което се предполага, че се е реел обектът, било сухо, макар останалата част от пътя да била подгизнала от скорошния дъжд.

нло
ThinkStock/Getty Images

В полицейското управление постъпили още няколко сигнала за подобни случки през изминалата нощ.

Осем месеца след инцидента полицаят се съгласил да се подложи на хипноза. Спомените му обаче били неясни и объркани. Случаят бил оставен без обяснение и забравен с течение на годините.

Още по темата за НЛО:

НЛО редовно посещават ядрени военни бази (ВИДЕО)

Астронавти признават за срещи с НЛО (ВИДЕО)

Древните космодруми на Земята

Мистерията "Розуел" - началото на феномена НЛО (ВИДЕО)

Близо до нас ли са изв�