Според привържениците на теорията за извънземна намеса в развитието на човешката цивилизация в древни времена нашата планета активно е била посещавана от пришълци. Те научили древните жители да обработват земята и на редица занаяти, дали им знания по медицина и строеж на слънчевата система.

Напускайки Земята, извънземните оставали след себе си не само полезни знания и редица древни митове и предания, но и съвсем реални следи, например своите космодруми.

Астроном откри обекти, може би създадени от извънземни

Писателят Ерих фон Деникен назовал като главен древен космодрум на извънземните на нашата планета прочутата пустиня Наска в Перу. Според Деникен местните племена дълго чакали връщането на "боговете", но те така и не се появили. Тогава решили да ги привлекат и започнали да строят нови писти в пустинята и да чертаят фигури на земята.

НЛО нашествия през 2015 г. (ВИДЕО)

Подобни доводи обаче не се възприемат сериозно нито от археолози, нито от историци, нито дори от много уфолози, тъй като според тях космическите пришълци би трябвало да притежават способности за вертикално кацане и излитане. Затова не са се нуждаели от писти, подобни на тези в пустинята Наска. Впрочем защо да се изключва, че в пустинята Наска са се приземявали самолети на хиперборейци или атланти, а може би и на вимани и други изчезнали цивилизации.

Учени обясниха защо не е открит извънземен живот досега

В планините на Ливан се намира друг от предполагаемите древни космодруми. Това е Баалбекската тераса, изградена от исполински плочи.