/ Gulliver/Getty Images
Рапърката Лизо получи най-много номинации - 8 за наградите "Грами", докато Били Айлиш и Лил Нас Екс са с по 6, съобщи АП.

Президентът и главен изпълнителен директор на американската Национална звукозаписна академия Дебора Дугън заяви, че песните "Spirit" на Бионсе и "You Need to Calm Down" на Тейлър Суифт ще се съревновават в категорията най-добро поп соло изпълнение. За наградата в същата категория са номинирани и "Thruth Hurts" на Лизо, "Bad Guy" на Били Айлиш и "7 Rings" на Ариана Гранде.

Gulliver/Getty Images

Лизо получи номинации за албум на годината за дебютния си диск "Cuz I Love You", песен и запис на годината за оглавилия чартовете хит "Thruth Hurts" и за най-добър нов изпълнител. Седемнадесетгодишната Били Айлиш е с номинации за четирите топ категории, като стана най-младият изпълнител, постигнал този успех в историята на наградите "Грами". Лил Нас Екс е с номинации в три от четирите топ категории, включително за албум и запис на годината за "Old Town Road".

За "Грами" за албум на годината са номинирани "I,I" на Бон Айвър, "Norman (Expletive) Rockwell" на Лана Дел Рей, "When We All Fall Asleep, Where Do We Go?" на Били Айлиш, "Thank U, Next" на Ариана Гранде, "I Used to Know Her" на H.E.R., "7" на Лил Нас Екс, "Cuz I Love You" на Лизо, "Father of the Bride" на "Вампайър уикенд".

Номинираните за "Грами" за запис на годината са "Hey, Ma" на Бон Айвър, "Bad Guy" на Били Айлиш, "7 Rings" на Ариана Гранде, "Hard Place" на H.E.R., "Talk" на Калид, "Old Town Road" на Лил Нас Екс с участието на Били Рей Сайръс, "Thruth Hurts" на Лизо, "Sunflower" на Пост Малоун.

Gulliver/Getty Images

Награди "Грами" се присъждат в 84 категории. Церемонията по връчването на отличията ще се състои в "Стейпълс сентър" в Лос Анджелис на 26 януари следващата година.

Само преди седмица певицата Лизо спечели две награди „Соул трейн“ на церемонията в Парадайз, Невада - за видеоклип и албум на годината, съобщи Контактмюзик. Видеоклип на годината стана „Juice“, а албум на годината - „Cuz I Love You“.

Най-много награди на церемонията обаче получи Крис Браун. Неговият хит „No Guidance“ с участието на Дрейк беше избран за песен на годината, най-добро сътрудничество и най-добро денс изпълнение. Бионсе получи престижната награда за авторство „Ашфорд и Симпсън“ за „Brown Skin Girl“. Калид и Габриела Уилсън спечелиха наградите за певец и певица на годината. 

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА