Пътниците в метрото в Париж се дразнят, ако не се отстъпва място на бременни
Пътниците в метрото в Париж се дразнят, ако не се отстъпва място на бременни / netinfo

Френски изследователи са провели социологическо проучване сред пътниците на парижкото метро, опитвайки се да установят атмосферата, царяща в него, съобщи БГНЕС.

Резултатите от анкетата показват, че парижани най-силно се дразнят от ситуацията, при която бременна жена трябва да стои права, а седящите пътници се правят, че не я забелязват. Едновременно с това 98% от анкетираните са изразили своята готовност да отстъпят мястото си на бременна жена.

На второ място сред вредните привички участващите в изследването посочват ситуация, при която пътниците не изчакват слизащите, а нахлуват във вагоните, за да заемат свободните места. Това не се харесва на 96% от анкетираните.

Мнозинството парижани също така не одобряват разговорите на висок глас по мобилен телефон, шумната музика. Парижани се дразнят и заради невъзпитани пътници, които си опъват краката на срещуположните седалки, пречейки на останалите да минават, както и когато в пиковите часове пътниците не си свалят от гърба раниците.

Анкетата е осъществена от Автономното управление на парижкия транспорт в рамките на кампания за създаване на по-цивилизована атмосфера в обществения транспорт.