Последните години се оказаха много благоприятни за развитието на българските филми и сериали. Все повече нови заглавия пълнят киносалоните, а родните сериали се радват на голям зрителски интерес. За много от младите български актьори имаме чувството, че винаги са били на екран. Всичко обаче започва с една първа роля, която им дава шанса да станат любимци на публиката, пише каналът на  Цветелинка Цветанова във vbox7. Вижте ролите, благодарение на които станаха популярни Джулия Бочева, Мона Гочев, Радина Боршош, Иво Аръков и Мария Бакалова.

Джулия Бочева

Джулия Бочева печели симпатиите на хиляди тийнейджъри, а оттам и популярност след участието си в сериала „Революция Z“. Сериалът се превърна в любим на младото поколение, което припозна себе си в образите на главните герои. В него Джулия играе една от главните роли - тази на Ани, която е вокалистка на едноименната музикална група.

Джулия завършва НАТФИЗ, а след това е част от редица театрални постановки. Последната ѝ роля е в сериала "Порталът".
 

Мона Гочев

Монислава Недева или по-позната като Мона Гочев също добива популярност благодарение на „Революция Z”. Тя играе ролята на лошото момиче – 16-годишната дъщеря на някогашна рок легенда, който сега е продуцент. Героинята на Мона иска да бъде известна певица, каквото и да ѝ коства. Истината е, че Мона излиза на екран много преди сериала – в музикални формати и колаборации с музиканти, но именно този сериал я прави разпознаваемо лице. Тя е популярна и като инфлуенсър, като често използва профилите си в социалните мрежи за реализирането на рекламни кампании.
 

Радина Боршош

Радина Боршош е име, което чуваме все по-често, а това не е случайно. Талантливата Радина изгря на големия екран с ролята си във филма “Маймуна“, а дебютът ѝ на малкия екран е със сериала “Ние, нашите и вашите“. Радина влиза в ролята на Деспина – по-голямата дъщеря в семейството, която е умна, но същевременно и много влюбчива. Преди това тя има по-малки роли в киното и театъра. Последната ѝ голяма роля е в сериала „Ягодова луна“. За него тя споделя: „Исках с цялото си сърце да съм част от великолепния актьорски състав на сериала. Това е един от най-тежките кастинги, на които съм се явявала. Продължи почти 10 месеца и до последно не знаех дали съм одобрена“.
 


Иво Аръков

Иво Аръков се превърна в един от най-любимите български актьори на жени от различни поколения. Неговата поява на големия екран идва с филма „Кецове“, където той влиза в образа на Малкия. По-късно намира ново амплоа - това на водещ, а в последно време на малкия екран е познат като спасителя Младен от сериала „Съни бийч“. Любопитен факт за Иво Аръков е, че той е всестранно развита личност. Освен с работа в сферата на киното и телевизията, той пише стихове и свири на пиано и китара.
 

Мария Бакалова

Най-обсъжданото момиче в родните кино среди в последните месеци е Мария Бакалова. Актьорският ѝ дебют е далеч преди участието ѝ във филма „Борат 2“. Първата ѝ кино роля е в тийнейджърския филм „XIIa“ през 2017 г. След това е част от продукцията „Трансгресия“. В този филм Мария печели наградата за най-добра актриса на фестивала за алтернативно кино „Алт ФФ“ в Торонто през 2018 г. За ролята на Тутар Сагдиев в „Борат 2“ тя печели номинации за „Оскар“, БАФТА, „Златен глобус“, наградата на Гилдията на киноактьорите. Мария е първата българка, която е номинирана  номинирана за „Оскар“.
 

Българската Пепеляшка на наградите Оскар: Мария Бакалова на червения килим в Ел Ей (СНИМКИ)

Луиза Григорова, Радина Кърджилова, Явор Бахаров и Бойко Кръстанов


Семейната драма „Стъклен дом“ се превърна в един от фаворитите на зрителите през далечната вече 2010-та. Сериалът се оказа трамплин към славата на една „звездна четворка“ от тепърва добиващи популярност тогава актьори - Луиза Григорова, Радина Кърджилова, Явор Бахаров и Бойко Кръстанов. Днес всички те са сред най-разпознаваемите лица от екрана и театралната сцена.