/ istock
Декоративните зайчета са популярни домашни любимци, които са изключително меки и нежни.

istock

Те са чест избор за домовете, тъй като са малки, лесни за грижа и много обичани от децата.

Ето няколко любопитни факти за декоративните зайчета:

1. Зайците са социални животни и обичат да бъдат в компанията на други зайчета. Те се чувстват по-щастливи и удовлетворени, когато имат приятел или партньор за игра.

2. Декоративните зайчета могат да бъдат обучени да използват тоалетна кутия, подобно на котките. Това прави грижата за тях по-лесна и по-удобна за собствениците.


Неустоимо сладки и игриви: Топ факти за котките, които ще ви изненадат

3. Зайците имат изключително добро слухово усещане и могат да чуват звуци на разстояние до 2 километра. Те също така имат добро зрение и могат да видят в широк ъгъл от 360 градуса.

istock

4. Декоративните зайчета обичат да се хранят с разнообразни видове зеленчуци, като моркови, спанак, краставици и др. Те обичат и различни видове семена и храни за зайчета, които се предлагат в специализирани магазини.

istock

5. Зайците са изключително чистоплътни животни и обичат да се грижат за себе си. Те често се лизват и почистват сами, за да поддържат кожата и козината си в перфектно състояние.

Декоративните зайчета са прекрасни и мили животни, които могат да бъдат чудесни домашни любимци.

istock

Ако се грижите правилно за тях и им предоставите подходящи условия за живот, те ще ви радват със своята нежност и игривост.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня