Продадоха билетите за Гластънбъри за по-малко от 2 часа
Продадоха билетите за Гластънбъри за по-малко от 2 часа / netinfo
Билетите за легендарния британски фестивал Гластънбъри бяха разпродадени само за два часа след като бяха пуснати официално вчера, 1 април, предаде БГНЕС.

Според организаторите всички 137 500 билета са били разграбени за 1:45 ч след като бяха пуснати официално в продажба в 09.00 ч. средноевропейско време и допълниха, че са щастливи от това, въпреки че уебсайтовете и телефоните почти са блокирали.

Същевременно организаторите на събитието заявиха, че са доволни от системата за регистрация, която беше въведена по-рано за първи път, за да се избегнат черноборсаджийските спекулации с билети впоследствие. “Все пак ще има и разочаровани, защото само двама от всеки трима са успели да си вземат билети въпреки регистрацията”, посочиха организаторите.

Неуспелите да се сдобият с ценния пропуск за феста ще имат втори шанс - на 22 април, отново в 09.00 ч. ще бъдат пуснати допълнителни билети за онези, чиито транзакции не са успели да минат вчера. Цената е 145 британски лири без пътните разходи и ограничението в бройката е 4.

Капацитетът на фермата, в която се провежда феста е 177 000 души след ремонта й, а времето на провеждане – 22-24 юни. По-рано стана ясно, че местните власти са дали разрешение за провеждането на фестивала за 4 години, което гарантира, че със сигурност Гластънбъри ще има поне до 2010 г.