Херцогът на Единбург и съпруг на британската кралица Елизабет II принц Филип очевидно не се слави с търпение и по време на организирането на снимка в чест на 75-годишнината от битката за Британия нетърпеливо казал: "Просто направете тази шибана снимка". Фразата, излетяла от устата му, е хваната на видеозапис, съобщава БГНЕС.

Херцогът бил сред висши кралски особи, които се присъединили към кралицата в Бъкингамския дворец, за да гледат въздушни изпълнения на кралските ВВС по случай празника. После Елизабет II останала в двореца да приема посетители, а нетърпеливостта на принца била поставена на изпитание в Клуба на Кралските военновъздушни сили.

Кралица Елизабет II попадна в неудобна ситуация в Берлин (ВИДЕО)

Принц Филип е известен като най-податливият на гафове член на кралското семейство и не се сдържа да използва и нецензурни думи. Понякога изразява и некоректно политическо мнение по редица въпроси.

Ето някои от бисерите, изричани от принца. При визитата си през 1986 г. в Китай съпругът на британската кралица предупреди британските студенти в Поднебесната империя, че рискуват да бъдат с "цепнати очи", ако останат прекалено дълго в Китай. В документален филм на Би Би Си за 90-я му рожден ден принц Филип се връща към случката:"Бях забравил за това. Но с един конкретен репортер, който го е чул, това няма как да се случи", припомня в. "Дейли Мейл".