Албум в памет на иконата на поп музиката Принс, който умря през април, ще излезе в края на ноември и ще включва някои от най-големите му хитове, както и неиздадена досега негова песен, оповести компанията "Уорнър брадърс рекърдс", цитирана от Франс прес. Освен това за следващата година е планирано излизането на посмъртен албум.

Заплата след смъртта: Кои са най-печелившите покойни знаменитости?

На 22 ноември в САЩ и на 25 ноември в останалата част от света, навреме за коледните празници, ще бъде пуснат албум, включващ 40 хита и песента "Moonbeam Levels", която е записана през 1982 г. и е позната на феновете, но досега не е била издадена. Той ще е придружен от фотоалбум с 12 страници.

Звукозаписната компания на певеца планира също през следващата година да издаде нов двоен албум - ремастерирана версия на "Purple Rain", за която певецът е дал съгласието си преди смъртта си, и албум с негови песни, които досега не са били издадени.

Първата съпруга на Принс пише "съкровена автобиография"

Принс почина на 57-годишна възраст на 21 април от свръхдоза от силното обезболяващо лекарство фентанил в имението си "Пейсли парк" в Чанхасън в района на Минеаполис.

Източник: БТА