Заплата след смъртта: Кои са най-печелившите покойни знаменитости?
Заплата след смъртта: Кои са най-печелившите покойни знаменитости? / Guliver/Getty Images

Кралят на попа Майкъл Джексън за четвърта поредна година е начело в класацията на сп. "Форбс" за най-печеливши покойни знаменитости, предадоха Ройтерс и ТАСС.

През изминалата година починалият през 2009 г. певец е "донесъл" на наследниците си внушителните 825 милиона долара. Голямата част от тази сума - 750 милиона долара, идва от продажбата на дела от 50 процента на Майкъл Джексън в една от най-крупните музикално-издателски компании в света "Сони/Ей Ти Ви".

Вижте какво не знаете за Майкъл Джексън (СНИМКИ)

На далечното второ място в годишната класация на сп. "Форбс" е починалият през 2000 г. карикатурист и създател на култовата поредица "Фъстъчета" Чарлз Шулц със "спечелени" 48 милиона долара за отчетения от изданието период. На трето място с 40 милиона долара е легендарният състезател по голф Арнолд Палмър, който почина през септември на 87-годишна възраст.

Челната петица в класацията за най-печеливши покойни знаменитости се допълва от Краля на рока Елвис Пресли с 27 милиона долара и починалия през април певец Принс с 25 милиона долара.

Вижте кои са най-богатите в хип-хопа (СНИМКИ)

Класацията на сп. "Форбс" се съставя на базата на приходите на покойните знаменитости за периода между предходния и настоящия октомври. В тазгодишния списък на изданието фигурират 13 известни покойници, сред които Боб Марли (21 милиона долара), Джон Ленън (12 милиона долара), Алберт Айнщайн (11,5 милиона долара), Дейвид Боуи (10,5 милиона долара), Елизабет Тейлър (8 милиона долара).

Източник: БТА