Построиха ексцентричен храм в Тайван във формата на дамска обувка (ВИДЕО)
Построиха ексцентричен храм в Тайван във формата на дамска обувка (ВИДЕО) / ThinkStock/Getty Images

В Тайван ще бъде осветена стъклена църква, чиято конструкция е под формата на дамска обувка на висок ток, като свещениците се надяват храмът да привлече дамското паство, съобщава в. "Дейли мейл".

Най-големите джамии в света (СНИМКИ)

Външно обувката много наподобява тази на Пепеляшка от популярната пълнометражна анимация на "Дисни". Зданието е с височина 17 метра и широчина 11, като е конструирано с помощта на 320 сини стъклени панела. Странната църква се намира в областта Цзяи, разположена на югозападното крайбрежие на островната държава.

Свещениците се надяват освещаването на храма да стане преди китайската Нова година, която ще настъпи на 8 февруари. Новата забележителност привлече многобройни туристи, които пожелаха да се снимат пред църквата-обувка.

В нея ще има около 100 предмета, тематично предназначени за женското паство, като 71 от тях са вече завършени. Става дума за "банки за влюбени дами", кленови листа, ще бъдат сервирани бисквити и кексчета за романтично изкарване на религиозната служба. Все още не е ясно на кое точно вероизповедание ще принадлежи храмът-чепик, пише таблоидът.

Източник: БТА