/ Gulliver/Getty Images
„Представлението“ се оказа част от арт инсталация на група модернистични творци
Полугол мъж, облечен само с червени прашки и с боядисано със златна боя тяло, шокира посетителите на престижната Третяковската галерия в Москва, съобщава „Рашъ тудей“.
 

„Представлението“ се оказа част от арт инсталация на група модернистични творци. Мъжът необезпокоявано се съблякъл на входа на московската галерия и тръгнал да разглежда шедьоврите. След като обиколил галерията той необезпокоявано излязъл навън.
 
Оказало се, че „златният мъж“ бил само примамка за отвличане на вниманието. Негов колега успял да влезе и да окачи няколко от своите модернистични произведения на една от стените в галерията. Той бил заснет от един от посетителите, на които казал, че Третяковската галерия само „ще спечели“ от излагането на неговите творби и че се чувства поласкан от това. Минути по-късно творецът също си тръгнал необезпокоявано от известния московски музей.
 


От Третяковската галерия заявиха, че с изключение на лекия смут заради полуголия „златен мъж“ на шедьоврите не са нанесени никакви щети. Музеят заяви, че се е сдобил и с няколко „подаръка“, визирайки арт инсталацията на модернистичните творци, но не обяви какво ще прави с тях.
БГНЕС