/ Thinkstock/Getty Images
Полицейски служители от град в американския щат Колорадо спасиха мече, уловено "в капана" на автомобил, в който е попаднало, търсейки храна, предаде Асошиейтед прес.

Мече заспа в американска пицария (СНИМКИ)

От полицията на Удленд Парк съобщават, че необичайната спасителна акция е организирана след позвъняване на неназована жена, която докладвала за странни звуци, идващи от автомобила ѝ.
 
Публикувахте от Woodland Park Police Department в 3 юни 2017 г.
Един от пристигналите на мястото служители на реда отворил вратата на возилото, откривайки вътре косматия източник на необичайния шум. Преди да пусне мечето на свобода, полицаят направил няколко снимки.
 
Публикувахте от Woodland Park Police Department в 3 юни 2017 г.
От полицията публикували фотографиите онлайн, за да напомнят на гражданите да не оставят храна в автомобили, паркирани в районите, които често се посещават от мечки.

Мечка се повози върху боклукчийски камион (ВИДЕО)

Полицаите смятат, че майката на мечето някак е успяла да отвори вратата на автомобила. Когато са се притекли на помощ на попадналото в автомобилния капан мече, служителите на реда чули шум от близките храсти, но не са видели родителката на малкия гладник. При направената няколко часа по-късно проверка в района не са открити следи от животните.
 

Great reminder to keep your vehicle locked and remove any attractants!

Публикувахте от Bear Aware Woodland Park в 4 юни 2017 г.
 
БТА