Океаните са изпълнени с мистерии. Дали това са легенди, измислици или дело на извънземни - всички те са загадки, които будят любопитството ни.

Млечното море

Знаем, че има биологични създания, чиито тела са луминисцентни и светят в тъмното. А замисляли ли сте се дали може да съществува такова море? Оказва се че хората са срещали феномена Млечно море. Моряци от британски търърговски кораб правят запис на морето, в което плуват, и случайно заснемат как изведнъж то променя цвета си в млечнобял.

Записът от 1995 година. След направени изследвания праз 2005 година учените достигат до заключението, че тази светлина идва от биолуминисцентна бактерия, която в момента била точно на това място. Мистериозното и неразгадано в случая е, че изведнъж моряците забелязват незабавен растеж на популацията на светещата бактерия.

млечно море
Thinkstock/Getty Images

Пътят Бимини

Тази подводна структура е известна и като "Стената Бимини". Намира се близо да бахамският остров Бимини. Това е път, изграден от правоъгълни и полуправоъгълни варовикови блокове. „Пътят Бимини” е открит през 1968 година от трима гмуркачи. Учените все още не са категорични по въпроса дали "Пътят Бимини" е направен от хората или е естествено приодно явление. Някои хора вярват, че е бил изграден от атлантите.

Пет от най-големите мистерии на човечеството (ВИДЕО/СНИМКИ)

Изгубеният град на Атлантите

Това е една от най-великите неразгадани загадки на океана. Този подводен град е показван много пъти в различни филми и книги. Всъщност всичко това са просто рисунки. Но повечето хора вярват, че това е град, построен от атлантите, който е потънал. Информацията е подкрепена и от трудовете на Платон, в които се разказва за този град. Доста изследователи и водолази все още търсят изгубеният град на атлантите по дъното на океана.

атланти
Thinkstock/Getty Images

Изчезването на четирите подводници

През 1968 година 4 различни подводници, от 4 различни държави - САЩ, Франция, Израел и Съветският съюз. Има много теории - от торпедо, което се е самовзривило - до тайни атаки между Америка и тогавашният Съветски съюз. И до днес причината за изчезването си остава загадка.

Неразгаданите мистерии: Корабът „Мария Селесте“

Подводният житен кръг

Тази океанска енигма е открита близо до японски остров. Първоначално учените сметнали, че това се е получило благодарение на работата на рибата Параходче по морското дъно, която има голяма популация в този район. Но това не е реалната причина за този житен кръг на морското дъно. Този кръг има обиколка около 6 метра и е украсен с раковини. Много хора са привърженици на теорията,че той е дело на извънземни.

житен кръг
netinfo

Вижте още неразгадани мистерии:

Нова версия разкрива тайната на Бермудския триъгълник

Стъклени пирамиди лежат на дъното на Бермудския триъгълник (ВИДЕО)

Неразгаданите мистерии: Аномалията над южния Атлантик