Бермудският триъгълник продължава да крие много загадки, които изскачат една по една пред обществото. Най-новото откритие на дъното на океана, където се намира Бермудският триъгълник, е, че са намерени две огромни подводни стъклени пирамиди.

По време на научна конференция във Флорида океанографът Майер Ферлаг представи сензационното си откритие, резултат от дългогодишните му проучвания на Бермудския триъгълник.

Нова версия разкрива тайната на Бермудския триъгълник

Тези пирамиди повдигат хиляди въпроси именно защото са стъклени. Те се намират на 2 километра под повърхността на океана. Локализирани са с помощта на сонар. Но интересен факт е, че след тяхното откриване, военните са прекратили изследователската дейност в района.

Океанографът Майер смята, че са направени с непозната за човека технология, защото са изработени от материал, приличащ на стъкло, с идеално гладка повърхност, и са три пъти по-големи от Хеопсовата пирамида в Египет.

Неразгаданите мистерии: Корабът „Мария Селесте"

Най-интересен факт обаче е, че те са причина за всички аномалии, ставащи в района на Бермудския триъгълник и всички регистрирани изчезвания на самолети и кораби, за които няма обяснение.

Учените са достигнали до този факт, след като е засечено, че на върха на пирамидите има отвори, през които водата преминава с огромна скорост, най-вероятно вследствие на мощна енергия, която е виновник за всички аномалии в региона.

Това няма как да се установи със сигурност, заради военната забрана да се изследва района.