Питали ли сте се някога дали съществува подобно на Бермудския триъгълник място, но в Космоса? Такова място наистина съществува и то се нарича "Аномалията над южния Атлантик" (АЮА).

Това подхранва човешкото любопитство все повече, а и никой не отрича, че сме силно заинтригувани от необичайните изчезвания на кораби, самолети и дори хора.

Да,  Бермудският триъгълник определено не е единственото такова място, което поражда страх. Съществуват още такива места.

Стъклени пирамиди лежат на дъното на Бермудския триъгълник (ВИДЕО)

АЮА е регион над южна Америка и Атлантическия океан, на около 200-300 километра от бреговете на Бразилия, и е малко по-голям от размерите на САЩ. Той е отговорен за многобройни проблеми на сателитните чинии и космически кораби, тъй като причинява щети на програмите им и изключва фунцкиите им. Телескопът Хъбъл се изключва от наблюдения, когато преминава през този регион, а Международната космическа станция избягва преминаването на космическите кораби през него, което се случва около 5 пъти на ден.

Какво е обяснението за "музиката", чута от астронавтите на Аполо 10?

Но проблемите не са единствено технически. Някои асторнавти раказват, че се виждат и "падащи звезди". А други, че е опасно преминаването през този регион дори и на по-ниско разстояние от Земята - това се свързва най-вече с катастрофата на полет 447 на френските авиационни линии през юни 2009, когато 228 души загинаха.

Учените все още не са сигурни за причината. Те смятат, че това най-вероятно се получава заради високите нива на радиация.

Неразгаданите мистерии: Корабът „Мария Селесте"

Тази аномалия остава неразгадана от науката. Е, винаги можем да обвиним извънземните за изчезванията.