Най-големите мистерии на човечеството и до днес озадачават света. Векове наред хората са си мислели, че знаят всичко за планетата, но има факти, които все още не можем да изясним и да намерим адекватен отговор за тях.

Ето някои от тях, които учените са сложили в Топ 5 на най-големите мистерии на човечеството

Изгубеният град Атлантида

Изгубеният град Атлантида е една от най-старите и най-големи загадки в историята на земята. Още от незапомнени времена хората са издирвали Атлантида, за който се смята, че е потопен след земетресение или цунами.
Гръцкият философ Платон е описва Атлантида като голям остров в близост до Скалата на Гибралтар.

Към днешна дата все още никой не е открил Атлантида.

7 тайнствени съкровища, обвити в загадъчност и мистерия

Мистириозните мумии в Северна Европа

Те със сигурност са една от най-големете мистерии на човечеството. Всъщност това не са мумии, а напълно съхранени тела, които са намерени в катакомби в Северна Европа. Въпреки че човешките тела се разлагат след смъртта, тези изобщо не са се разпаднали, а са останали с напълно запазена кожа и вътрешни органи. Хиляди от тези тела датират още от времето на Желязната епоха и на много от тях има следи от убийства. Може да се предположи, че е ставало дума за убиване на хора в рамките на някакъв езически ритуал.

мумии
netinfo

Джак Изкормвача

Той все още си остава една от най-големите мистерии в историята на престъпността. Става дума за сериен убиец, който е убивал в Лондон през 1888 година и който е отговорен за бруталните убийства на най-малко 5 жрици. През годините са се появили много теории затова, кой е бил този убиец, говори се дори за членове на кралското семейство. Но и до днес той не е идентифициран.

Джак Изкормвача
Gettyimages

Стоунхендж

За този паметник са написани много статии и книги, но никой досега не е успял да обясни неговата функция. Той се намира в долината Солсбъри в графство Уилтшир, Англия. Представлява многобройни издълбани камъни, подредени един върху друг.  Археолозите смятат, че датира от 2500 - 3000 г. пр. Хр и вярват, че конструкцията е била издигната от неолитни жители. Целта и значението му все още са загадка. Най-общоприетата теория е, че Стоунхендж е гробище.

Стоунхендж
Gettyimages

Неразгаданата мистерия Стоунхендж (ВИДЕО)

Крал Артур

Крал Артур с меча в камъка, неговия верен магьосник Мерлин, кръглата маса на рицарите – много легенди и митове са свързани с него, въпреки че няма реално доказателство такъв човек да е съществувал.