Има места, които са си спечелили зловеща слава. Едно от тези места е така нареченият Мичигански триъгълник. Той се простира от Лудингтън до Бентър Харбър, щата Мичиган и Маниток, щата Уисконсин.

На територията на езерото Мичиган, което е дълго около 500 км, често бушуват силни ветрове, чиято скорост може да достигне до 120 км/час. Това е мистериозно място, на което се случват необичайни изчезвания, както от водата, така на земята.

Нова версия разкрива тайната на Бермудския триъгълник

Някои изследователи смятат, че именно тези сурови метеорологични условия са причина за мистериозните изчезвания. Въпреки това дори най-мощните ветрове не обясняват напълно тези загадъчни случаи.

Документирани са множество истории, случки за това, че времето на това място спира или се забързва, както и появата на необикновени същества в тази област.

Стъклени пирамиди лежат на дъното на Бермудския триъгълник (ВИДЕО)

Сред по-известните е случаят с капитан Джордж Донер, датиращ от април 1937 година.

Историята разказва, че той бил много изморен и решава да почине в капитанската си каюта. Три часа по-късно приятелят му също отива да си почине, но не го намира в коютата. Донер така и не е открит никога.

На 23 юни 1950 година пътнически самолет с 58 пътника лети от Ню Йорк в посока Минеаполис, управляван от Робърт Линд.

Заради лошите атмосферни условия се налага самолетът да прелети над Мичиганския триъгълник, но малко след това той изненадващо изчезва от радарите, след като преди това диспечерите не позволяват той да се снижи над езерото.