/ iStock
Тестостеронът е хормон при мъжете, който отговаря за развитието и функционирането на мъжките функции. Изследвания, публикувани в издания в Националната библиотека по медицина на САЩ свързват пикантните храни с повишаването на тестостерона. Експертите предполагат, че нивата на тестостерона взаимодействат специфично с подправки като къри, джинджифил и лют пипер.

Пикантните храни не ускоряват отслабването

Представителите на мъжкия пол с нисък тестостерон могат да повишат нивата му, като консумират определени храни.

Проучване, публикувано в Националната библиотека по медицина, изследва поведението при консумация на пикантни храни и връзката му с ендогенния тестостерон.

Изследването установява, че при мъжете, които предпочитат пикантни храни, се наблюдава повишаване на нивата на тестостерон и те се радват на пълноценен сексуален живот.

Проучване: Древната диня имала горчив и лют вкус

Установено е, че хормонът се повлиява особено силно от подправки като лют червен пипер, джинджифил и къри.
БГНЕС