Има хора, които държат да притежават най-скъпите вещи, независимо от сумата, която трябва да платят. Желанията на всеки човек са различни, но парите, които плащат наистина са безумно високи. Вижте ги:

Бургер за 300 долара

Ресторант в Ню Йорк предлага най-скъпия бургер в света. Той носи името Le Burger Extravagant и струва 295 долара. Какво толкова специално има в него?

Бургерът е направен от специално говеждо месо от Япония, пушена тихоокеанска сол, сирене Чедър, което е зряло 18 месеца, 10 вида билково масло от трюфели , 1 яйце от пъдпъдък и черни трюфели.

Златният сандвич върви в комплект с клечка за зъби, изработена от злато и диаманти.

Вещите, които ни правят богати днес

Кафе за 600 долара

Повечето хора започват деня си с чаша ароматно кафе. Но какво би накарало някой да плати 600 долара за чаша кафе? Най-рядкото и скъпо кафе в света е Kopi Luwak и наиситна струва толкова скъпо.
В буквален превод от индонезийски означава „Кафе от азиатска палмова цибетка”. И именно цибетката – хищен бозайник, подобен на енот, е тази, която прави това кафе толкова специално.

Кафето се добива главно от индонезийските острови Суматра, Ява, Бали и Сулавеси, както и от Филипините и Източен Тимор.

Цибетката се храни с различни видове кафени зърна – Арабика, Робуста, Либерика, които я примамват с плодовата си обвивка. След като бъдат погълнати, зърната прекарват около ден и половина в стомаха на животното, където се разгражда само част от външната им обвивка. Вътрешността им остава цяла, с непроменена форма, и бива изхвърлена от храносмилателния тракт на цибетката по естествен път.

Следват процеси по събиране на кафените зърна, щателно измиване, сушене на слънце и леко изпичане.

кафе
netinfo

Бутилка вода за 60 000 долара

Стъклената Altamirano струва 60 000 долара и има 24-каратово златно покритие. Тя е най-добрата творба на починалия италиански художник и скултптор Амедео Клементе Модилиани. Бутилката съдържа вода от Франция, островите Фиджи, както и ледникова вода от Исландия.

Тениска за 250 000 долара

Тениската е със златни нишки, изработена е специално от майстор тъкач за индийски бизнесмен за скромната сума от 250 000 долара.

тениска
netinfo

Тоалетна хартия за 1 300 000 долара

Изключително прецизно изпълнение с 22 каратово злато, ръчно изработената златна тоалетна хартия е едно най-странните неща в света.

И още по темата за най-скъпите неща в света:

Най-луксозните предмети, които могат да бъдат купени с пари

Създадоха обувки от злато и диаманти

Най-скъпите десерти в света (СНИМКИ)

Топ 10 на най-странните луксозни предмети

Най-скъпите неща в света, с които се глезят богатите