/ ThinkStock/Getty Images
Много хора по света са склонни да плащат големи суми, за да задоволят своите капризи. Когато обаче те са свързани с храна, човек се замисля дали си заслужава и кой си поръчва ястия за хиляди долари, гарнирани с 24-каратово злато. Има ресторанти, които всяка година се конкурират, кой главен готвач ще измисли по-вкусен и по-скъп десерт. foodpanda подбра най-скъпите десерти в света, подредени по категории.

Шест любими изкушения на дамите
 
Най-скъпият къпкейк струва 1007 долара. Продава се в Дубай. Golden Phoenix Cupcake - състои се от италианско какао, ванилия, фасул и 23-каратово злато.
 

Най-скъпата поничка струва 1975 долара. Продава се в Лондон. Направена е от тесто за кроасан, в което се слага масло от шафран, зърна от таитянска златна ванилия. В доната има специален шоколод, и златни люспи, а отгоре е посипан с „хайвер“ от скъпо шампанско розе.
 
Най-известните коктейли в света (ВИДЕО/СНИМКИ)

Най-скъпият сладолед струва 25 000 долара. Frrrozen Haute Chocolate съдържа 28 вида какао. Той е приготвен с италиански трюфели, ирански шафран и годни за консумация 23-каратови златни люспи.

Топ 10 на най-странните луксозни предмети

Най-скъпият пудинг струва 35 000 долара. Вдъхновение неговият майстор получава от своята приятелка. Десертът съдържа шафран, 23-каратово злато и боровинки.
 
Най-скъпите неща в света, с които се глезят богатите
Най-скъпият плодов кейк струва 1,65 милиона долара. Японски майстор сладкар пази рецептата в тайна. Отнема шест месеца, за да се приготви.
 
Вижте най-скъпите смартфони, създавани някога

Най-скъпата торта струва 74 милиона долара. 3D модно шоу за милиони долари, инспирирано от британски дизайнер, който е известен със създаването на най-скъпата рокля в света. Този шедьовър разполага с 4000 диаманти, включително 5.2-каратов розов диамант, и 0.4-каратов жълт диамант, както и повече от дузина 5-каратови бели диаманти.