От огpoмнoтo paзнooбpaзиe нa cмapтфoни всеки чoвeĸ мoжe дa cи избepe този, ĸoйтo  дa зaдoвoлявa нeгoвитe потребности. Ако 1 500 лева ви се струват много за смартфон, то след като видите тези смартфони, това вече няма да е така.

Вижте десетте най-скъпи смартфона в историята

Vertu Signature Cobra

Този мобилен телефон струва 310 000 долара и е по-скоро бижу. Предназначен е за хората, които смятат, че чувствителните на натиск екрани и възможностите на touchscreen са преувеличени. Той разполага с много скъпоценни камъни и малък екран. Има и кръгъл бял диамант, който изглежда като кобра.

Да се разделиш с партньора било по-лесно, отколкото да изоставиш смартфона

Gresso Luxor

Макар цената от 1 млн. долара на този телефон да изглежда абсурдна, факт е, че той разполага с 45,5-каратов черен диамант. Гърбът му е изработен от 200-годишно африканско черно дърво, а рамката му е от 180 гр. чисто злато. Разполага и с шлифовани с лазер сапфири, всички от които ръчно полирани.

Пускат смартфон, който се мие със сапун

Diamond Crypto Smartphone

Тези, които обичат диамантите ще се влюбят в този телефон. Той струва 1,3 млн. долара. Разполага с мощна криптираща технология за предпазване на информацията. В допълнение той  идва с 50 диаманта, от които 10 сини.

Samsung патентова контактни лещи с вградени камери

GoldVish Le Million

Този смартфон струва 1,45 млн. долара. Устройството е с една от най-забележителните форми. Другата му отличителна черта са 18-каратовото злато и 120-каратовите диаманти, както и платината, която е залегнала в тялото му. Произведени са само три устройства.

Diamond Studded iPhone 6

Смартфонът струва 2,5 млн. долара и е с 18-каратово злато и шест диаманта с много високо качество. Логото е запълнено с 50-каратов диамант. Освен като бижу телефонът предоставя и всички възможности на съвременните технологии.

Вижте още във видеото