Най-луксозните предмети, които могат да бъдат купени с пари
Най-луксозните предмети, които могат да бъдат купени с пари / Guliver/Getty Images

Екипът, който управлява луксозната резиденция One Queensridge Place в Лас Вегас, състав списък на най-луксозните предмети, които могат да бъдат купени с пари. В списъка виждаме Ферари за 52 милиона долара и яхта на стойност 1,5 милиарда долара.

На първо място е яхтата "Еклипс" на Роман Абрамович за 1,5 милиарда долара. "Еклипс" е с дължина 164 метра, има 24 стаи за гости, 2 площадки за хеликоптери, 2 басейна и нощен бар. Ако това не е достатъчно, на разположение има и миниподводница. Яхтата е оборудвана с противоракетна отбранителна система, бронирани прозорци и дори система за защита от папараци.

Най-скъпото произведение на изкуството, продавано някога на търг, е триптихът на британския художник Франсис Бейкън "Три етюда на Лушън Фройд". Това е най-скъпата картина в света, продадена от аукционната къща Кристис за 142,4 милиона долара, отбелязва БГНЕС. Състои се от три платна, на които е изобразен художникът Лушън Фройд, внук на Зигмунд Фройд.

Най-скъпото шампанско струва 232 000 долара за бутилка, което прави 29 000 за чаша вино или 2000 долара за само една глътка. Виното е продадено на търг на Сотбис в Хонконг.

Друг скъп предмет, който един богаташ може да си позволи, е джобен часовник Patek Philippe за 11 милиона долара.

Най-скъпият автомобил е Ferrari 250 GTO за 52 милиона долара, който печели автомобилното състезание Тур дьо Франс през 1963 година. В света има само 33 останали автомобила от този модел.

На последно място се нарежда годежен пръстен с розов диамант за 46,2 милиона долара. Подобен 25-каратов розов диамант е изключително рядко срещан. Тези повече от 46 милиона са най-голяма сума, давана за едно-единствено бижу, продавано на търг.