Топ 10 на най-странните луксозни предмети
Топ 10 на най-странните луксозни предмети / sxc.hu

Можете ли да си представите тоалетна хартия за 1,3 милиона долара? Да, такава наистина съществува и някои богаташи я използват ежедневно. Но тя е само един от многото странни и безумно скъпи предмети.

Какво ще кажете да отпиете от бутилка минерална вода за 60 000 долара? Водата е от Исландия и съдържа златни прашинки. Продава се и вода от ледник на Антарктика за 800 долара бутилката.

Индианецът Дата Фуц пък е любител на златото. Той притежава златна риза за 250 000 долара. Тя е ръчна изработка от бижутер и е създадена, за да впечатлява жените. Дали пък този мъж не пише и с химикалка, украсена с диаманти за 1,4 милиона долара?

Най-скъпите слънчеви очила също попадат в класацията, допълва БГНЕС. Те са на швейцарската марка "Шопар" и са направени от 24-каратово злато и 51 диаманта. Струват невероятните 408 496 долара. На фона на това какво даваш за три чифта чорапи Vicuna, които струват само 3300 долара?

В кухнята също има ексцентрични предложения на луди цени. Например тортата "Златен феникс" със сигурност ще засити апетита ви за сладко, но ще ви направи по-бедни с 1060 долара.

В списъка фигурира още златно столче за крака за шеметните 1,3 милиона долара, с което можете да се поглезите, въпреки че същата работа ще ви свърши и дървено столче.

А за да бъде задоволен и най-претенциозният вкус, създадоха и луксозна паста за зъби. Туба от "Теодент " струва 300 долара. Производителят й твърди, че не съдържа токсини и представлява революционен продукт за грижа за устната кухина.