Пазаруването не сваляло стреса при дамите
Пазаруването не сваляло стреса при дамите / www.sxc.hu

Съществува мнението, че всяка жена може да се справи със стреса благодарение на шопинга. Ново изследване показва, че всяка трета жена ненавижда този "процес" заради грубото обслужване на персонала, опашките и проблемите при избирането на подходящата дреха.

Почти половината от 2000 анкетирани дами признават, че се чувстват буквално потиснати от високомерието на обслужващия персонал, особено в бутиците с високи цени.

Проучването развенчава мита, че жената прибягва до шопинг като ефективен метод за борба с депресии и стрес. Точно обратното, всяка трета представителка на нежния пол изпитва силен психически дискомфорт. Това важи с особена сила за жените с нестандартни фигури. Те споделят, че почти не могат да намерят подходящия номер. Единствената им алтернатива са интернет магазините, които наистина са терапия, пише БГНЕС.

44% от 2000 анкетирани жени са заявили, че се чувстват неуютно в магазините. Всяка десета се стеснява да попита за своя номер облекло, а 37% изпитват неудобство да се преобличат в съблекалните.