Организират фестивал за естрада в Сандански
Организират фестивал за естрада в Сандански / netinfo
На 26 януари в Сандански започва фестивалът за поп музика “Златен Чинар”. Организатор е община Сандански, по идея на композитора Валентин Пензов.

По време на фестивала ще бъдат представени нови албуми на популярните изпълнители Силвия Кацарова и Маргарита Хранова. Ще се проведе и първата среща на творците от поп гилдията в България.

В клуб "Вип" и пиано-бар "Сантана" участниците ще се обединят около идеята да се запази популярната българска песен, която носи в себе си духа на българския творец. Изпълнители от ранга на Дует "Ритон", Румяна Коцева, Мая Нешкова, Георги Дюлгеров, Мими Иванова и автори като Георги Начев, Иван Тенев, Василики Алмазиду, Иван Лечев ще участват в двете вечери на фестивала.

Идеята си за създаване на фестивала Валентин Пензов представи пред Общинския съвет в Сандански, предстои марката да бъде регистрирана. В края на фестивала ще бъдат връчени грамоти и плакети за заслуги, като най-голямата награда е да се популяризира поп музиката в страната, твърди Валентин Пензов.

Други новини от Благоевград